Fazanul Temminck albastru (Tragopan temminckii)
Aceasta pasare colorata este considerata a fi cel mai frumos fazan din lume. Masculii au un colorit viu, portocaliu luminos inspre rosu, marcat cu puncte perlate, de culoare gri, delimitate de o margine neagra.
La masculii din specia Tragopan prezinta aceasta parte a corpului este spectaculoasa. “Barbia” este colorata in albastru violet la centru, pielea fiind pigmentata cu cerculete de un albastru deschis, iar de o parte si de alta, pe margini se observa un model izbitor, de culoare stacojie.
Creasta si gatul sunt aproape in intregime negre, iar deasupra ochilor pasarile prezinta doua proeminente carnoase, asemanatoare unor coarne; ciocul este scurt. Spre deosebire de extravagantii masculi ai acestei specii, femelele au un penaj intunecat, impestritat cu puncte negre, maro si gri, care le ajuta foarte mult la camuflaj
Aceasta pasare deosebita poate fi intalnita in muntii Himalaia, indeosebi in partea estica a acestora, in India, China, Butan sau Vietnam.
Este o pasare timida, traieste singura sau in pereche. Spre deosebire de alti fazani, prefera sa cuibareasca in copaci, desi marea majoritate a timpului si-o petrec pe pamant, scurmand in cautarea hranei, formata din: frunze, flori, tulpini verzi, ferigi, boabe, seminte si, ocazional, insecte.
Ei sunt fost vanati pentru coloritul deosebit sau urmariti de catre colectionarii de oua.
In prezent specia se afla pe lista animalelor protejate.
REPRODUCEREA
Când un mascul devine excitat, cele două coarne cărnoase deasupra ochilor devin ridicate şi sunt văzute distinct. Işi ridica coada şi fac un dans deosebit in fata femelei. Sezonul de împerechere începe din luna martie şi durează aproximativ o lună si ceva. Limba de împerechere produsa de sexul masculin este "MAO, MAO, MAO", cu un sunet de bază profund iar sunetul produs de sexul feminin este un sunet ascuţit, rapid fac în ton muzical.
Tragopanul Temminck , de obicei, preiau cuiburi abandonate pentru a depune ouale. Atunci când femela a găsit un cuib adecvat, ea va consolida cuibul cu frunze si crengute urmand a depunde intre 3 - 4 ouă în el. Perioada de incubatie este undeva la 28 de zile. Puii iesiti din ou se dezvolta foarte repede şi sunt capabili să zboare la doar cateva zile după ecloziune.
dm.tudor imi spuneti si ie va rog ce le dati sa manince sau mai exact de la ce firma luati hrana....eu am ceva de la garvo si nu mai am cartea de vizita
Extra ordinari de frumosi sa aveti bafta la puipii ca sunt extra ordinari de frumosi abea astept sa fie si ai mei asa succes bafta si dumnezeu sa dea sa aveti pui ca an mana lui sunt toate cu respect
Trimite mesajÎnapoiNu poți trimite un mesaj fără conținut!Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje.Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp.A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou.Mesajul a fost trimis.